Wat is reumafysiotherapie | hoe helpt fysio?| Fysiotherapie Beatrixpark

 


Reuma fysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die wordt toegepast bij de behandeling van diverse reumatologische aandoeningen. Reumatologische ziekten zijn auto-immuunziekten die zwellingen in de gewrichten, spieren, pezen en ligamenten veroorzaken. Hoewel erfelijke factoren vaak voorkomen, is de oorsprong van veel ziekten vaak onbekend. Reumatologische fysiotherapeuten hebben uitgebreide ervaring met het beoordelen en behandelen van het brede scala aan symptomen die gepaard gaan met reumatologische aandoeningen.


Welke aandoeningen worden behandeld met reumatologische fysiotherapie?

Fysiotherapie kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende reumatologische aandoeningen. Wat uw aandoening ook is, wij stellen een behandelplan op maat op om u te helpen uw normale dagelijkse activiteiten te hervatten. Hieronder volgen voorbeelden van reumatologische aandoeningen:

  • Koorts
  • Zwakte
  • Vermoeidheid
  • Gebrek aan eetlust
  • Verstoorde nachtrust
  • Gewrichtsontstekingen
  • Pijnlijke en stijve gewrichten


Hoe fysiotherapeut uw reuma helpt stabiliseren of verminderen

Het doel van reumatoïde artritis fysiotherapie is dat u zo goed mogelijk kunt functioneren in het dagelijks leven en zo volwaardig mogelijk kunt deelnemen aan de samenleving. Het is van cruciaal belang dat u in een goede fysieke conditie verkeert en dat uw gewrichten en spieren zo efficiënt mogelijk presteren. Als u reuma heeft, helpt de fysiotherapeut u met passende houdings- en bewegingsadviezen. Hij laat u zien welke trainingen u thuis kunt doen en welke sporten en activiteiten het beste bij u passen. De fysiotherapeut kan u meer uitleg geven over gewrichtsbescherming en u eventueel adviseren over de inzet van hulp.


De samenvatting

Reumatologische fysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die gespecialiseerd is in de behandeling van een breed scala aan reumatologische aandoeningen. Dit zijn auto-immuunziekten die ontstekingen in de spieren, gewrichten, ligamenten en pezen veroorzaken, wat resulteert in een verscheidenheid aan symptomen zoals pijn, oedeem en stijfheid. Reumatologische fysiotherapie is een effectieve techniek om deze symptomen onder controle te houden en de impact van reumatologische aandoeningen op uw levensstijl te verminderen.

Comments

Popular posts from this blog

Uitgebreide gids voor de verstuikte enkel behandeling

Onder rugklachten begrijpen in Ede: Een uitgebreide gids